Stefanović: Problem sa tablicama rešiti dogovorom

Izvor: S media, 22.Jun.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Problem sa tablicama rešiti dogovorom

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je danas da problem sa srpskim registarskim tablicama na severu Kosova treba rešiti dogovorom a ne silom, ocenivši nekonstruktivnom izjavu kosovskog ministra unutrašnjih poslova Bajrama Redžepija o tom pitanju.

Stefanović je rekao i da se, uprkos stavu Redžepija mora izbeći recipročno ponašanje i stvaranje "odnosa akcija - reakcija", ocenivši da sve probleme treba rešavati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dijalogom.

Nedeljković: Sever se ne može integrisati silom

Vojnici Kfora u blizini administrativne kancelarije

Kosovo: Maltretiranje Srba zbog registarskih tablica

Redžepi je juče izjavio da, nakon isteka roka od nedelju dana, vozači koji ne obave preregistraciju, srpske tablice na Kosovu mogu jedino da koriste kao kućni suvenir.

On je kazao da oni koji ne žele da preregistruju vozila na kosovske tablice, "srpske tablice mogu da koriste kao suvenir u kući, a da im auto u dvorištu služi kao kokošinjac", preneo je Radio KiM.

Stefanović smatra da je Redžepi dao tu izjavu jer kao "bivši borac "OVK" voli da se služi tvrdim jezikom" dodavši da "mora da zna da na Balkanu čvrste tvrdnje i nekonstruktivne izjave najčesće izazivaju istu reakciju s druge strane".

On je ocenio i da bi primena onoga "što se u našoj javnosti naziva reciprocitet" bila jako loša.

"Ako je za kosovsku vladu par srpskih tablica ilegalan do mere kao da su našli 500 grama heroina u gepreku pa zaplene vozilo, onda je jednako za naš pravni sistem nelegalna tablica na kojoj piše RKS", rekao je Stefanović.

On se, na predstavljanju rezultata projekta "Sloboda kretanja ljudi i robe između Kosova i Srbije u kontekstu regionalne saradnje" Centra za regionalizam založio za izbegavanje takvog pristupa u rešavanju problema.

Redžepi je naveo da je uredba kosovske vlade o zabrani srpskih tablica na snazi i na severu Kosova, bez obzira na, kako je kazao, "manipulacije Stefanovića i drugih političara".

On je kazao da je oduzimanje tablica u tom delu Kosova prepušteno Euleksu dodavši da je "Euleks je pokazao spremnost za oduzimanje tih tablica".

(Tanjug)

Foto:Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.