SLUČAJ ZATVOREN ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA Oglasila se misija EULEKS povodom godišnjice zločina u Goraždevcu: Nadležnost imaju tzv. kosovski organi

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 09:32

"SLUČAJ ZATVOREN ZBOG NEDOSTATKA DOKAZA" Oglasila se misija EULEKS povodom godišnjice zločina u Goraždevcu: Nadležnost imaju tzv. kosovski organi

Velika tragedija u Metohiji koja je potresla Srbiju i region.

Euleks je u decembru 2018. godine predao policijske, tužilačke i sudske spise predmeta i prateće dokaze kosovskim organima i nakon toga nadležni kosovski organi imaju punu odgovornost za spise predmeta i prateće dokaze koje je predao Euleks.

Tako je odgovoreno iz misije Euleks na pitanje Radio Kim zašto je obustavljena istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o ubistvu dvoje i ranjavanju četvoro srpske dece u Goraždevcu 13. avgusta 2003. godine.

Euleks je naveo da je predao 495 policijskih spisa predmeta organizovanog kriminala, 434 spisa predmeta ratnih zločina, spise predmeta nestalih lica, spise predmeta na kojima je radio samo Euleks i više od 1.400 tužilačkih spisa predmeta.

Na današnji dan 2003. godine, u oružanom napadu na više od pedesetoro srpske dece koja su se kupala u reci Bistrici, ubijeni su Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), dok su teško ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Euleks je slučaj zatvorio zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.