Rugovin sin dobio 30 dana pritvora

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rugovin sin dobio 30 dana pritvora

Međunarodni sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor od 30 dana sinu bivšeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove i još dvojici okrivljenih za organizovani kriminal, saopšteno je iz Euleksa.

Poslanik u Skupštini Kosova Uke Rugova i još devet osoba osumnjičeni su za nezakonito nabavljanje Šengen viza od italijanske ambasade na Kosovu.

Kućni pritvor je određen za još šestoro okrivljenih.

Svi oni su optuženi za krivična dela zloupotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << službenog položaja, trgovine uticajem i prevare, a postupak vodi međunarodni tužilac iz Specijalnog tužilaštva Kosova.

Dnevnik Koha ditore piše da su prilikom pretresa u kući Uke Rugove pronađene na stotine dokumenata, slike različitih osoba, kopije pasoša, potvrde o vizama i polise osiguranja. Dokazi koji su pronađen kod Rugove i drugih osumnjićenih su predstavljeni juće sudiji od strane tužioca Euleksa Alena Kansika, što je ubedilo sudiju Anu Adamski Galant da izrekne meru pritvora za Rugovu, Izeta Bećirija i Florijana Petanija.

Mera jednomesećnog kućnog pritvota je određena za osumnjičene Fitima Bećirita, Visara Bećirita, Asada Bećirajta, Edisona Idrizaja, Hamzu Bećirija i Dritona Vocija.

Ćefser Baholi, koji je radio kao obezbeđenje u rezidenciju bivšeg predsednika Rugove, braniće se sa slobode.

Tužilac sumnja da su za dobijanje viza osumnjičeni naplaćivali od 2.700 do 3.500 evra i da su osumnjičeni uspeli da prevare zvaničnike italijanske ambasade, kao i da je celu operaciju vodio Rugova dok se o tehničkim detaljima i drugi poslovima bavio Izet Bećiri. Među osumnjićeni za učešće u ovim kriminalnim delatnostima je prema Koha ditore i Favzi Habib, zvaničnik Ambasade Italije na Kosovu, protiv kojeg zbog diplomatskog imuniteta nije pokrenut krivični postupak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.