Rebić od Euleksa traži hitno uključivanje državnih organa Srbije u istragu

Izvor: RTS, 17.Jan.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebić od Euleksa traži hitno uključivanje državnih organa Srbije u istragu

Direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu, saopštava MUP.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova je tokom utorka, 16. januara 2018. godine, odmah nakon upućenog zvaničnog dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal, kojim se zahteva učešće naših istražnih organa u sprovođenju istrage ubistva Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivanovića, više puta kontaktiralo sa predstavnicima Euleksa i Unmika", saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, direktor policije Vladimir Rebić razgovarao je sa predstavnicima Euleksa i insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu, kao i da našoj policiji odmah dostave sve raspoložive informacije o ovom teškom krivičnom delu.
Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da uviđaj bude izvršen na najvišem profesionalnom nivou, jer bi, navode, u suprotnom istraga bila izuzetno otežana i moglo bi da dođe do teških posledica.
"Insistiramo da Euleks u najkraćem mogućem roku uključi državne organe Republike Srbije u krivičnu istragu, što bi omogućilo da počinioci ovog teškog krivičnog dela budu što pre privedeni", ističu u MUP-u.
Ministarstvo unutrašnjih poslova objaviće i sva dokumenta kojima je zatraženo uključivanje državnih organa Republike Srbije u istragu, kao i upućeni zahtev za svim raspoloživim informacijama kojima raspolažu Euleks i Unmik.
Podseća se da je odmah nakon upućenog zvaničnog dokumenta kojim se zahteva učešće naših istražnih organa u sprovođenju istrage ubistva Olivera Ivanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal više puta kontaktiralo sa predstavnicima Euleksa i Unmika.
MUP je istovremeno medijima prosledio fotografije dokumenata kojima je od istražnih organa u Prištini zatraženo hitno uključivanje naših istražnih organa u postupak istrage ubistva Olivera Ivanovića.
Međutim, kosovski ministar pravde Abelard Tahiri izjavio je sinoć da do sada nije primljen bilo kakav zahtev Beograda da bude uključen u istragu ubistva Olivera Ivanovića, niti tome ima mesta.
"Do sada kosovske institucije nisu dobile bilo kakav zahtev, ni od srpske vlade ni od bilo koga drugog u vezi sa uključenjem u istragu slučaja ubistva Olivera Ivanovića", rekao je on za list Ekspres. 
Ovde možete pogledati dokumente kojima je zatraženo uključivanje državnih organa Republike Srbije u istragu: dokument 1, dokument 2, dokument 3, dokument 4.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi podaci o ubistvu Ivanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2018

Kosovska policija saopštila je danas da je došla do nekih novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nakon razgovora sa nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MUP Srbije zatražio od Eulexa da učestvuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2018

Direktor policije Vladimir Rebić insistirao na hitnom uključivanju naših državnih organa u istragu ubistva ..Ministarstvo unutrašnjih poslova je juče 16. januara, odmah nakon upućenog zvaničnog dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal, kojim se zahteva učešće naših istražnih organa...

Nastavak na BKTV News...

MUP TRAŽI OD EULEKSA I UNMIKA: Rebić: Hitno uključiti policiju Srbij u istragu o ubistvu Olivera Ivanovića

Izvor: Press, 17.Jan.2018

. Ministarstvo unutrašnjih poslova je danas više puta kontaktiralo predstavnike Euleksa i UNMIK-a, odmah nakon zvaničnog zahteva Tužilaštva za organizovani kriminal, zahtevajući učešće naših istražnih organa u sprovođenju istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Nastavak na Press...

MUP ponovo uputio zahteve Euleksu i Unmiku

Izvor: B92, 17.Jan.2018

Beograd -- MUP je ponovo uputio zahteve Euleksu i misiji Unmika na KiM za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića..."Direktor policije Vladimir Rebić i Nacionalni centralni biro Interpola u Beogradu, koji je deo Ministarstva, uputili su ponovljene zahteve Euleksu i...

Nastavak na B92...

Rebić: Trag srpske policije vodi ka vozilu korišćenom za ubistvo Ivanovića

Izvor: RTS, 18.Jan.2018, 09:27

Još nema odgovora Euleksa i Unmika povodom zahteva Srbije za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića, kaže za RTS direktor policije Vladimir Rebić. Vlasnik automobila zapaljenog u Mitrovici je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo, potvrdio je Rebić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.