17. januar  2018. 12.07  →  21.23 | Izvor: RTV, Tanjug, RTS

Novi podaci o ubistvu Ivanovića

BEOGRAD, PRIŠTINA -

Kosovska policija saopštila je danas da je došla do nekih novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nakon razgovora sa nekoliko svedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, poverljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža. MUP insistira da Euleks uključi organe Srbije u istragu.

video icon

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizovani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih dela, forenzičara, obaveštajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju.

Tim je, dodaje se, maksimalno angažovan na obradi svih podataka vezanih za ubistvo Ivanovića.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila  tipa "Opel Astra", koji se dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije,  koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Takođe, paralelno sa istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mere na povećanju stepena bezbednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osetljive kako bi se sprečilo bilo kakav incident.

Kosovska policija i dalje poziva na saradnju sve građane i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene policiji

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda,ubijen je juče ujutru u ulazu zgrade, gde se nalazi ta stranka u Severnoj Mitrovici.

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm , a sumnja se da je oružje imalo prigušivač.

"Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocenjuje video snimak sigurnosnih kamera koje su bile u blizini mesta ubistva i drugi materijalni dokazi", navodi se u saopštenju Kosovske policije.

MUP ponovo uputio zahteve Euleksu i UNMIK-u

Ministarstvo unutrašnjih poslova večeras je ponovo uputilo zahteve Euleksu i misiji UNMIK-a na Kosovu i Metohiji za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

"Direktor policije Vladimir Rebić i Nacionalni centralni biro Interpola u Beogradu, koji je deo Ministarstva, uputili su ponovljene zahteve Euleksu i UNMIK-u u kojima se insistira na uključivanju MUP-a Srbije u istragu, a u cilju pronalaska izvršilaca ovog teškog krivičnog dela. U zahtevima se traži što hitniji odgovor o načinima uključivanja srpske policije u ovu istragu, kao i informacije o svim merama i radnjama koje su do sada preduzete", rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da su Euleksu i UNMIK-u još juče upućeni zahtevi povodom uključivanja u istragu, a da su tokom dana zvanično objavljeni svi dokumenti koje su državni organi Srbije uputili Euleksu i UNMIK-u.

 

Srodne vesti

Broj komentara: 6

007Bond  17. 01. 2018. | 13:00
Џабе све! Јер из Приштине стиже порука да Београд неће бити укључен у истрагу убиства једног од политичких вођа косовских Срба.
Orleanka  17. 01. 2018. | 14:23
Naši državni organi treba da budu uključeni u istragu!
Sanja  17. 01. 2018. | 16:05
Treba da insistiramo da iskoristimo i sve naše potencijale da ovo gnusno ubistvo bude što pre razrešeno.
Marija  17. 01. 2018. | 16:46
Teroristicki cin koji mora biti kaznjen.
Ankica  17. 01. 2018. | 17:38
Неопходно је укључење Републике Србије у истрагу јер се злочин одиграо на територији Србије и ми имамо потпуно право да водимо истрагу. Потребно је и починиоцу да се суди по српским Законима под окриљем судова Републике Србије.
Djordje  17. 01. 2018. | 18:52
Uz svo postovanje prema Euleksu, jedino verujem nasim istraznim organima .