Rakić: Ko dirne severnu Mitrovicu dobiće adekvatan odgovor

Izvor: RTS, 05.Feb.2019, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Ko dirne severnu Mitrovicu dobiće adekvatan odgovor

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija.
Agim Bahtiri je rekao da će "ako se dotakne grad Mitrovica", u okviru sporazuma između Prištine i Beograda, "doći do rata".

"Očekujem da Kfor i Euleks, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u skladu sa svojim obavezama iz mandata koji im je poveren, povećaju budnost i preventivno deluju kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana, jer ovakve opasne pretnje miru u ovom trenutku visokih tenzija može nepovratno da naruši krhku stabilnost koju smo kao predstavnici srpskog naroda odgovornim delovanjem izgradili, u nemogućim uslovima", naveo je Rakić.
Rakić naglašava da kao predstavnik srpskog naroda poručuje da je mir najveća vrednost za koju se borimo.
"Mi nikada nismo i nećemo pretiti nikome, ali ako neko dirne u naše domove, u našu severnu Kosovsku Mitrovicu, onda će dobiti i adekvatan odgovor", zaključio je predsednik Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakić: Ko dirne severnu Mitrovicu dobiće adekvatan odgovor

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2019

Predsednik Srpske listeizjavio je da je srpski narod na KiM s najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je srpski...

Nastavak na Večernje novosti...

Rakić: Ko dirne Severnu Mitrovicu, dobiće adekvatan odgovor

Izvor: OkRadio.rs, 05.Feb.2019

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je srpski narod na Kosovu i Metohiji s najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija. "Očekujem da Kfor i Euleks, u skladu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Haradinaj: Bahtiri preteruje, opasna samo trgovina teritorijom

Izvor: RTS, 05.Feb.2019

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj nazvao je "preterivanjem" najnovije pretnje ratom gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, ocenivši da jedinu opasnost predstavljaju "planovi u vezi sa trgovinom teritorijom". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.