Privrednici sa severa Kosova pisalo Euleksu

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici sa severa Kosova pisalo Euleksu

Delegacija privrednika predala je u četvrtak predstavniku Euleks carine Gafi Menu na prelazu Jarinje zaključke kojima se od misije traži da poštuju odredbe sporazuma o prelazima.

"Tražili smo da sva roba koja je namenjena severu Kosova i Metohije i koja ostaje na ovom području ne podleže carinskim džabinama", rekao je novinarima jedan od privrednika Slaviša Milentijević.

On je dodao da mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predstavnik Euleksa rekao da on razume njihove probleme, ali da odluku ne mogu da donesu u Euleksu, već će to danas u Briselu uraditi članovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine.

Milentijević je rekao da će u petak u podne privrednici ponovo razgovarati sa predstavnicima Euleksa na Jarinju, prenosi TV Most.

Meni nije jasno odgovorio da li privrednici koji robu ne odvezu na carinski terminal u južni deo Kosovske Mitrovice čine prekršaj, dodao je on.

Privrednici i privatni preduzetnici upozoravaju da je već počela da se oseća nestašica životnih namirnica na severu Kosova i da će ovaj problem biti sve izraženiji, ukoliko se brzo ne reši situacija oko prelaska kamiona preko administrativnoh prelaza, navodi TV Most.

(Fonet, foto: Beta/AP/Zveki)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privrednici sa severa Kosova pisali Euleksu

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012

Delegacija privrednika predala je u četvrtak predstavniku Euleks carine Gafi Menu na prelazu Jarinje zaključke kojima se od misije traži da poštuju odredbe sporazuma o prelazima..."Tražili smo da sva roba koja je namenjena severu Kosova i Metohije i koja ostaje na ovom području ne podleže carinskim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.