Prištinski list Jedinstvo godišnjicu obeležio protestom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinski list "Jedinstvo" godišnjicu obeležio protestom

Prištinski list "Jedinstvo" 74. godišnjicu rada obeležio je danas protestom ispred zgrade Euleksa u Severnoj Mitrovici, na kojem su novinari, akademski građani i pesnici iskazali nezadovoljstvo povodom uvođenja takse od 100 odsto i protestovali protiv kršenja prava na javno informisanje.

Svetozar Marković, direktor ustanove Panorama, u okviru koje izlazi nedeljni list "Jedinstvo", rekao je da zaposleni traže pravo za sebe, ne osporavajući ga drugima, te da jubilej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slave "uz veru i nadu da će naredne godine sve biti srećnije, prikladnije i lepše".

Jedna od članica Upravnog odbora lista Dragana Zečević je rekla da štampa na srpskom jeziku već 35 dana ne stiže na Kosovo, podsetivši da je pravo na informisanje jedno od osnovnih ljudskih prava.

Nedeljnik "Jedinstvo" ovog puta nije uručio nagradu "Mirko Čupić", koja se dodeljuje za hrabro i istinito izveštavanje, a protestu su prisustvovali i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković, kao i predstavnici Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prištinski list "Jedinstvo" godišnjicu obeležio protestom

Izvor: Blic, 25.Dec.2018

Prištinski list "Jedinstvo" 74. godišnjicu rada obeležio je danas protestom ispred zgrade Euleksa u Severnoj Mitrovici, na kojem su novinari, akademski građani i pesnici iskazali nezadovoljstvo povodom uvođenja takse od 100 odsto i protestovali protiv kršenja prava na javno informisanje. Svetozar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.