Izvor: Glas javnosti, 11.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem u EU, pa odnosi Beograd -Priština

MOSKVA - Razmeštanje Euleksa na Kosovu neće rešiti glavni problem koji stoji pred Briselom - u kakvom će svojstvu primati u EU Beograd i Prištinu, smatra ekspert Ruske akademije nauka Aleksandar Karasev.

- U situaciji kada Srbija odbija da prizna nezavisnost pokrajine, čak ni u svojstvu uslova za sopstveni prijem u EU, ne bi bilo najgore rešenje istovremeni prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije i Kosova sa formulacijom koja bi omogućila da se izbegnu debate o njihovom statusu - rekao je on za moskovsko Vremja novostjej.

- A potom, kada se Beograd i Priština osete kao deo jedinstvenog evropskog političkog i naročito ekonomskog prostora, moglo bi se pozabaviti uspostavljanjem njihovih odnosa - procenjuje ruski slavista Karasev.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

SAD podržavaju Euleks i teritorijalni integritet Kosova

Izvor: Kurir, 10.Dec.2008, 13:37

VAŠINGTON, 10. decembra (Tanjug) - SAD pozdravljaju i podržavaju razmeštanje Euleksa na Kosovu i ostaju posvećene "promovisanju teritorijalnog integriteta Kosova i stabilnosti regiona", saopštio je portparol Stejt departmenta Šon Mekormak. "SAD pozdravljaju razmeštanje Misije EU širom Kosova",...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.