Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar prekinuo potragu za nestalima

OBILIĆ -

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je danas Tanjugu da je lokaciju Žilivode kod Obilića, na kojoj se sumnja da se nalaze posmrtni ostaci nestalih Srba, zahvatio požar i da je pretraga terena prekinuta.

Gudeljevićeva je kazala da su vatrogasci na licu mesta i da pokušavaju da vatrenu stihiju stave pod kontrolu.

"Iskopavanje je trenutno prekinuto. Situacija se pomno prati. Za sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne možemo pružiti više detalja u vezi sa tim", rekla je Gudeljevićeva.

Euleksovi stručnjaci za sudsku medicinu i njihove lokalne kolege iz Odeljenja za sudsku medicinu, u saradnji sa Bezbednosnim snagama Kosova, počeli su nedavno iskopavanja na lokaciji Žilivode.

Iskopavanje na ovoj lokaciji je nastavak rada koji je pokrenut pre četiri godine.

Sumnja se da se na lokaciji u mestu Žilivode, na jednom kopu uglja na dubini većoj od 25 metara, nalaze posmrtni ostaci 26 nestalih Srba, medu kojima i tela devet rudara ugljenokopa Belaćevac, koji su kidnapovani 1998. godine.

Na Kosovu i Metohiji još se traga za 1.796 osoba, među njima 537 Srba i drugih nealbanaca, a osim Žilivode očekuju se pretrage na još nekoliko lokacija u pokrajini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.