Požar na masovnoj grobnici

Izvor: RTS, 16.Jul.2012, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na masovnoj grobnici

Na mestu potrage za masovnom grobnicom srpskih civila u selu Žilivode, na Kosovu, gori rastinje, izjavila portparolka Euleks-a Irina Gudeljević RTS-u. Iskopavanje trenutno prekinuto.

U selu Žilivode, na Kosovu i Metohiji, gori rastinje na mestu gde se vrši iskopavanje u potrazi za navodnom masovnom grobnicom, prenela je RTS-u portparolka Euleks-a Irina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gudeljević.

"Vatrogasci su na licu mesta i pokušavaju da kontrolišu vatru. Iskopavanje je trenutno prekinuto. Situacija se pomno prati. Za sada, ne možemo pružiti više detalja u vezi sa tim", navela je Gudeljević.

Prošlog meseca u Žilivodama je nastavljeno iskopavanje u potrazi za telima nestalih tokom sukoba na Kosovu.

Pretpostavlja se da je na toj lokaciji pokopano više od 20 kidnapovanih srpskih civila, među kojima i rudari kopova termoelektrana u Obiliću.

Predsednik udruženja "Porodica kidnapovanih i nestalih na KiM" Milorad Trifunović je rekao je za KiM radio da je požar izbio još u subotu, a da su vatrogasci na teren izašli tek danas.

"I pored zahteva Euleksa da vatrogasne ekipe izađu na teren, vatrogasci do sada nisu tamo otišli", rekao je Trifunović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar na masovnoj grobnici na Kosmetu

Izvor: RTS, 16.Jul.2012

Na mestu potrage za masovnom grobnicom srpskih civila u selu Žilivode, na Kosovu, gori ugalj. Iskopavanje trenutno prekinuto. Porodice kidnapovanih i nestalih veruju da je požar podmetnut, da bi se uništili dokazi o posmrtnim ostacima srpskih žrtava. ..Na lokaciji Žilivode na Kosovu i Metohiji,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.