Potvrđene optužnice za nerede u Mitrovici 2008. godine

Izvor: Press, 06.Nov.2012, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđene optužnice za nerede u Mitrovici 2008. godine

Sudija Euleksa delimično je potvrdio optužnicu protiv petorice okrivljenih za nerede u martu 2008. godine u Kosovskoj Mitrovici, protiv jednog je potvrdio u potpunosti, a protiv jednog je optuženica povučena, saopštio je danas Euleks

Sudija je delimično potvrdio optužnicu protiv Marijana Ilinčića, Dragana Milojevića, Miodraga Ralića, Avnije Krasnićija i Nebojše Jovića. Optužnica je u celosti potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << protiv Zorana Čavića, a povučena protiv Aleksandra Arsenijevića, precizira se u saopštenju.

Protiv njih je podignuta optužnica u vezi sa napadom na zgradu Okružnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice od 14. do 17. marta 2008. godine. Sudija koji je vršio potvrđivanje optužnice ocenio je da su dokazi sadržani u spisu predmeta u potpunosti prihvatljivi.

Ti događaji su doveli do smrti jednog pripadnika međunarodnih policijskih snaga iz Ukrajine i povređivanja više drugih lica, uključujući i pripadnike Kfora i civilnih lica. Krivično gonjenje ovog slučaja vrši Euleksov okružni javni tužilac, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.