Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potrebna je hitna revizija Euleksa"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić založio se u četvrtak za hitnu reviziju Euleksa na Kosovu, kao i za to da pravosudni organi provere tvrdnje beogradske "Politike" da je tužilac te misije lažirao dokaze protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.

Đurić smatra da je veoma važno da pravosudni organi ispitaju navode "Politike", s obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na to da je reč o najstarijem srpskom listu koji "sa takvom informacijom ne bi izlazio u javnost da nema dokaze".

On je naglasio da je Ivanović najumereniji političar na Kosovu i Metohiji, i ocenio da "njegovo držanje u zatvoru predstavlja udarac za vladavinu prava".

Beogradska "Politika" objavila je u današnjem izdanju da je specijalni tužilac Euleksa Cezari Mihalčuk u optužnici protiv Ivanovića krivotvorio navode iz dopisa MUP-a Srbije u kojim je jasno naznačeno da lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" nije bio pripadnik ni aktivnog, niti rezervnog sastava MUP-a Srbije za vrijeme bombardovanja 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.