Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljena kolona vozila Euleksa sa opremom za carinike

ZVEČAN -

Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena oko 11 časova u mestu Banov Do u opštini Zvečan na putu Zvecan - Zubin Potok, rekao je danas predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

On je novinarima rekao da je kolona Euleksovih vozila krenula iz pravca Jagnjenica u opštini Zubin Potok prema administrativnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jarinje.

"U mestu Banov Do meštani su se spontano okupili i sprečili ih da prođu jer je to u suprotnosti sa dogovorom koji su predsednici opština Zvečan i Zubin Potok Dragiša Milović i Slaviša Ristić postigli sa predstavnicima Euleksa da se može kretati po jedno vozilo Euleksa u kome se mogu nalaziti samo predstavnici Euleksa, a nikako carinici ili oprema koju bi trebalo da koriste na administrativnim prelazima", rekao je Pantić.

Prema njegovim rečima, Kfor je zatim blokirao taj deo puta, međutim nakon što se na licu mesta okupili građana, vojnici Kfora su se povukli i saobraćaj je normalizovan.

M. Ivanović: Gašenje institucija na severu

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović izjavio je danas da je Srbija, dobijanjem statusa kandidata za članstvo u EU, prihvatila gašenje srpskih državnih institucija na severu Kosova i potpunu albanizaciju ovog dela južne pokrajine, a za taj čin Savet Evrope predsedniku Borisu Tadiću će uručiti odlikovanje.

Istog dana kada je EU Srbiji dodelila "veliku šarenu lažu za široke narodne mase", koja će biti ključni pamflet vladajuće koalicije u izbornoj kampanji, Evropski komesar Štefan File zatražio je od Hašima Tačija da "vlasti u Prištini izrade sveobuhvatan, dugotrajni program za sever Kosova, pre svega na polju vladavine zakona i trgovine", naveo je u saopštenju Ivanović.

Prema njegovim rečima, jasno je da to znači da će zakon na severu Kosova sprovoditi albanska policija, albanske sudije i razni drugi Tačijevi nameštenici, koji će Srbima, po svojim kriterijumima, naplaćivati struju, poreze i razne druge dažbine.

Pored toga, insistiranje Filea da se Tači pozabavi uspostavljanjem zakona na severu Kosova znači i da će se albanska granična policija i albanski carinici rasporediti na već uspostavljenoj granici Kosova i Srbije, što se može tumačiti samo kao finale secesije Kosova i Metohije u režiji Vašingtona, Brisela i Tadića, naveo je Ivanović.

Bogdanović: Politika i Evropa i Kosovo prošla test

S druge strane, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je izjavio da je politika i "I Evropa i Kosovo", uprkos svim iskušenjima i preprekama, dobijanjem statusa kandidata, prošla međunarodni test, čime je potvrđena i njena ispravnost.

Bogdanović je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da budu uvereni da će Vlada Srbije i celokupni državni vrh odlučno i istrajno nastaviti da se bore za rešenja koja su najbolja za Srbiju i koja su u skladu isključivo sa nacionalnim državnim interesima i Ustavom.

"Bez obzira što se mogu čuti različita mišljenja, pre svega opozicionih stranaka, apsolutno je neistina da se za dobijanje kandidature Srbija odrekla kosovskih Srba" rekao je Bogdanović koji je podvukao da je u stvari Srbija samo dobila još jaču poziciju, i veći kapacitet da se i dalje bori za svoje interese na KiM.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pantić: Zaustavljena vozila Euleksa

Izvor: B92, 02.Mar.2012

Zvečan -- Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena je oko 11 sati u mestu Banov Do u opštini Zvečan na putu Zvečan - Zubin Potok...Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je novinarima da je kolona Euleksovih vozila krenula iz pravca...

Nastavak na B92...

ZAUSTAVLJENA KOLONA VOZILA EULEKSA KOD ZVEČANA

Izvor: Kurir, 02.Mar.2012

ZVEČAN - Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena oko 11 časova u mestu Banov Do u opštini Zvečan na putu Zvečan - Zubin Potok, rekao je predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić...ZVEČAN - Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za...

Nastavak na Kurir...

Euleks zaustavljen, Kfor se umešao

Izvor: Mondo, 02.Mar.2012

Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena oko 11 časova u mestu Banov Do u opštini Zvečan. Kfor na kratko blokirao put Zvečan-Kosovska Mitrovica.

Nastavak na Mondo...

Kod Zvečana zaustavljena vozila Euleksa sa kućicama za smeštaj carinika

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Mar.2012

ZVEČAN - Danas oko 11 časova, na putu Zvecan - Zubin Potok, zaustavljena je kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika

Nastavak na SEEbiz.eu...

Zaustavljen Euleks sa opremom za carinike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2012

ZVEČAN -..Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena oko 11 časova u mestu Banov Do u opštini Zvečan na putu Zvecan - Zubin Potok, rekao je danas predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić...On je novinarima rekao da je kolona Euleksovih vozila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.