Pantić: Zaustavljen Euleks kod Zvečana

Izvor: S media, 02.Mar.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić: Zaustavljen Euleks kod Zvečana

Kolona vozila Euleksa sa cisternama i kućicama za smeštaj carinika zaustavljena oko 11 časova u mestu Banov Do u Opštini Zvečan na putu Zvečan - Zubin Potok, rekao je predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić.

On je novinarima rekao da je kolona Euleksovih vozila krenula iz pravca Jagnjenica u Opštini Zubin Potok prema administrativnom prelazu Jarinje.

Euleks >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << još bez pune slobode kretanja

Bogdanović: Srbija želi nesmetano kretanje za Euleks

Euleks tražio pomoć od Turske i Rusije

U mestu Banov Do meštani su se spontano okupili i sprečili ih da prođu, jer je to u suprotnosti sa dogovorom koji su predsednici opština Zvečan i Zubin Potok Dragiša Milović i Slaviša Ristić postigli sa predstavnicima Euleksa da se može kretati po jedno vozilo Euleksa u kome se mogu nalaziti samo predstavnici Euleksa a nikako carinici ili oprema koju bi trebalo da koriste na administrativnim prelazima”, rekao je Pantić.

Prema njeegovim rečima, Kfor je zatim blokirao taj deo puta, međutim nakon što se na licu mesta okupili građana, vojnici Kfora su se povukli i saobraćaj je normalizovan.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.