Optužnice protiv 11 pripadnika ROSU zbog nasilja nad Srbima

Izvor: Blic, 12.Dec.2013, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnice protiv 11 pripadnika ROSU zbog nasilja nad Srbima

Međunarodni tužilac iz Osnovnog tužžilašštva danas je podigao optužžnicu pred Osnovnim sudom u Prišštini protiv jedanaestoro pripadnika kosovske policije, jedinice za specijalne operacije "ROSU".

Kako se u saopštenju Euleksa navodi, osumnjičeni se terete za lošše postupanje u toku vrššenja služžbene dužžnosti ili javnih ovlaššćenja, a tačke optužžnice se odnose na navodno nasilje koje je njih jedanaestoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvrššilo nad desetoro srpskih pritvorenika, 8. januara 2013. godine.

U saopštenju se dodaje da su ih pripadnici "ROSU" uhapsili 7. januara, na dan pravoslavnog Božžića, i zadržžali preko noći u Pritvorskom centru u Prišštini, a pustili ih sutradan na slobodu nakon pretresa pred Sudom za prekrššaje u Prišštini.

"Navodno nasilje je izvrššeno dok su ih pripadnici KP pratili od Jedinice za specijalne operacije iz Pritvorskog centra do Suda za prekrššaje i u Sudu za prekrššaje" rečeno je u saopštenju.

Istragu je vodio zajednički tim sastavljen od istražžitelja Policijskog inspektorata Kosova i Euleksove policije, predvođen međunarodnim tužiocem iz Osnovnog tužžilašštva, precizira se u saopštenju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnice protiv 11 pripadnika ROSU

Izvor: Press, 12.Dec.2013

Kako se u saopštenju Euleksa navodi, osumnjičeni se terete za loše postupanje u toku vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja, a tačke optužnice se odnose na navodno nasilje koje je njih jedanaestoro izvršilo nad desetoro srpskih pritvorenika, 8. januara 2013. godine.. U saopštenju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.