Nove blokade Euleksa u Zvečanu

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove blokade Euleksa u Zvečanu

Zvečan -- Vozila Kfora i Euleksa vratila su se u bazu, posle razgovora Kfora sa Srbima koji su više od jednog i po sata držali u blokadi put Zvečan - Zubin Potok.

Građani su im ponovili da će dozvoliti prolaz za najviše tri vozila Euleksa jednom u 24 sata u pratnji Kfora, pod uslovom da ne prevoze kosovske carinike i pogranične policajce, dok predstavnici Kfora traže bezuslovnu slobodu kretanja za sve pripadnike međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misija na Kosovu, pa i za Euleks.

Odmah posle blokade vozila Euleksa, vojnici Kfora postavili su kontrolni punkt u selu Žerovnici, gde kontrolišu vozila i putnike.

Srbi na Kosovu su danas posle podne blokirali put u mestu Doljane kod Zvečana ne dozvoljavajući vozilima Euleksa da prođu do krajnjeg

severa Kosova.

U blokadi, koja je počela posle 17 časova, oni su držali po dva vozila Euleksa i Kfora, jer su, kako su istakli, njihovo "šetanje" doživeli kao provokaciju s ciljem da instaliraju kosovske institucije na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.