Nema kvoruma, nema ni odluke o produženju mandadta Euleksu

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema kvoruma, nema ni odluke o produženju mandadta Euleksu

Priština -- Odluka o produženju mandata misiji Euleksa nije doneta u kosovskoj skupštini, pa će se poslanici sutra izjašnjavati o predlogu zakona o ratifikaciji sporazuma.

Prema tom predlogu zakona misija bi ostala na Kosovu do 2018. godine, javljaju prištinski mediji.

Taj predlog se nije našao pred poslanicima skupštine zbog nedostatka kvoruma.

Prištinski mediji ranije danas su javili da je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Federika Mogerini potpisala pismo kojim odgovara na pismo kosovskog predsednika Hašima Tačija, čime je utrt put za produženje mandata Euleksa.

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je u sredu da će se vlada, čim Mogerini potpiše pismo, ponovo sastati i usvojiti Predlog zakona o produženju mandata Euleksa, koji će potom biti dostavljen na odobrenje kosovskoj skupštini.

Mandat Euleksa je istekao 14. juna, a produžen je odlukom Saveta EU, koji je odobrio i sredstva za funkcionisanje te misije u naredne dve godine, ali ta odluka nije verifikovana u kosovskom parlamentu u utorak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.