Nedeljković: Ubistvo policajca teroristički akt

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedeljković: Ubistvo policajca teroristički akt

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković najoštrije je kao "teroristički napad" osudio napad na pripadnike Euleksa u blizini Zvečana u kojem je poginuo jedan policijac te misije.

Euleks obavlja uviđaj na mestu ubistva

 

"Ovaj teroristički akt izveli su oni čiji je cilj da se destabilizuje sever Kosova i Metohije i da misija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Euleks napusti Kosovo i Metohiju", naveo je Nedeljković.

 

On je zatražio od nadležnih službi bezbednosti da se taj incident u što kraćem roku rasvetli i na taj način izbegnu političke manipulacije o motivima i izvršiocima tog "gnusnog krivičnog dela".   Jahjaga: Neko širi nesigurnost i strah

U izjavi predednice Kosova Atifete Jahjage navodi se da je napad na Euleks "neprihvatljiv akt" izvršen od snaga koje žele da "destabilizuju zemlju i ustavni poredak", i to u vreme kada institucije Kosova čine sve da obezbede stvaranje jedne "sveobuhvatne države".

 

"Napad na Euleks je napad na vrednosti države Kosovo. Takvi napadi na međunarodno prisustvo na Kosovu u periodu priprema za održavanje opštinskih izbora... pokušaji su da se stvori klima nesigurnosti i straha", navodi se u izjavi kosovske predsednice.

 

Jahjaga je od građana zatražila uzdržanost i mir radi stvaranja mirne atmosfere pred lokalne izbore 3. novembra, što će omogućiti slobodno glasanje u svakom delu Kosova.

  Tači: Kukavički čin

U izjavi Hašima Tačija navodi se da je reč o sramnom i kukavičkom činu i napadu na red i zakon.

 

"Vlada u saradnji sa Euleksom, Kforom i drugim međunarodnim partnerima, odlučna je da nastavi ostvarivanje svojih ustavnih i zakonskih obaveza na jačanju vladavine prava na celoj teritoriji Kosova", naveo je Tači.

 

Euleks je danas saopštio da je na dva vozila te misije u kojima je bilo šestoro službenika pucano je jutros oko 7.30, i da je u tom napadu ubijen jedan policajac misije, a da je troje ranjeno.

 

Euleks je osudio to "kukavičko nasilje" i saopštio da je u toku istraga ubistva policajca te misije koji je bio u jednom od dva vozila Euleksa u blizini Zvečana na koja su pucali nepoznati počinioci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pantić osudio ubistvo pripadnika Euleksa

Izvor: Akter, 19.Sep.2013

Zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić najoštrije je danas osudio ubistvo pripadnika Euleksa kod Zvečana i zatražio od nadležnih hitnu istragu i izvođenje odgovornih pred lice pravde

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.