NA SEVERU PRESTAO DUH KOSOVSKOG USTAVA Bivši komandant tzv. OVK priznao: Rezolucija 1244 vraćena na snagu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2022, 16:38

"NA SEVERU PRESTAO DUH KOSOVSKOG USTAVA" Bivši komandant tzv. OVK priznao: Rezolucija 1244 vraćena na snagu

Poslanik Demokratske partije Kosova i bivši komandant tzv. OVK Hisen Beriša izjavio je da je na severu Kosova "prestao duh" kosovskog ustava i da je policija Euleksa koja patrolira tim delom vratila na snagu Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

- Prva dužnost opozicije je da zaustavi vlast i izdaju kroz tzv. Plan u dva dela 'izaberi ili ostavi' jer nema šta da se uzme! Dakle, vratimo Kosovu teritoriju kao što ima mapu u zastavi ili promenimo zastavu, i napravimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sa novom mapom, bez onih delova kojima ne upravljamo, tj. koji su izostavljeni iz državnih institucija, gubeći institucionalnu kontrolu na više od 17 odsto teritorije na severu zemlje, sa trendom širenja - naveo je Beriša na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast lažne države je dovela "treću republiku, a to je u stvari bankrot tzv. Republike Kosovo - nezavisne i suverene države u svim aspektima".

Beriša je naveo da tzv. Vlada Kosova nema mandat za izdaju. 

- Svako ko tvrdi da predstavlja Kosovo u pregovorima mora da se pojavi u Skupštini Kosova pre odlaska i nakon povratka. Svaki pokušaj drugačijeg ponašanja je državna izdaja i protivustavni čin - rekao je Beriša.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.