Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovica: Predstavnici Srba, Euleksa i EU razgovarali o bezbednosti

Vršilac dužnosti šefa misije Evropske unije za vladavinu prava (EULEX), Žoel Vašter i šef kancelarije Evropske unije na Kosovu/Specijalni predstavnik Evropske unije, Samuel Žbogar sastali u Severnoj Mitrovici sa gradonačelnikom Severne Mitrovice - Goranom Rakićem kao i čelnicima ostalih opština na severu Kosova u kojima su Srbi u većini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Na sastanku je razgovarano o pitanjima od zajedničkog interesa koja se odnose na bezbednost građana i vladavinu prava na severu Kosova, pri čemu je predstavnik EU iskoristio priliku da prisutne podseti o pažljivo sinhronizovanom prisustvu EU na Kosovu.

“Na današnjem sastanku sam izrazio punu podršku Kancelarije Evropske unije EULEX-u u sprovođenju svog mandata na severu Kosova. Poboljšanja u oblasti vladavine prava će dovesti do poboljšanja kvaliteta života za sve građane Kosova i doprineće evropskoj budućnosti Kosova,” kazao je Žbogar.

„EULEX je deo šire porodice EU na Kosovu i predstavlja ključni oslonac sveobuhvatne politike EU ovde,” istakla je Vašter.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Srbi sa severa KiM traže bezbednost

Izvor: B92, 09.Sep.2014

Predstavnici Srba sa severa KiM razgovarali su sa predstavnicima Euleksa i Evropske unije o bezbednosti građana i vladavini prava na severu Kosova...Sastanak sa vršiocem dužnosti šefa misije Euleksa Žoelom Vašterom i specijalnim predstavnikom Evropske unije Samuelom Žbogarom održan je u severnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.