Izvor: Blic, 30.Nov.2016, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija EULEX: Istraga smrti Deharija u skladu sa evropskom praksom

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) ocenila je da su obdukcija i istraga smrti aktiviste Samoopredeljenja Astrita Deharija u prizrenskom zatvoru izvršene "pravilno, profesionalno i pažljivo" i u skladu sa najboljim evropskim praksama.

EULEX podržava nalaze i logički zaključak izveden iz činjenica i dokaza koji su proizašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz istrage i obdukcije, navodeći da su tokom istrage izvršena sva značajna ispitivanja.

"Tri nadležne agencije koje su angažovane nastavljaju da ispunjuju svoje obaveze onako kako se očekuje. Iz slučajeva kakav je ovaj uvek se mogu izvući pouke, a presudni element za unapredjenje je primena tih pouka", navedeno je u saoštenju EULEX-a.

Pročitajte još:

Kosovske institucije su utvrdile da je u vreme smrti Astrit bio sam u svojoj zatvorskoj ćeliji. To potvrđuju kamere i iskazi ljudi koji su bili prisutni.

Ministarka pravde Kosova Durata Hodža je posle njegove smrt angažovala nadležne službe da iznesu svoje nalaze o slučaju, kao i EULEX, da pruži podršku reformama kosovske kazneno-popravne službe.

EULEX je izrazio spremnost da pomogne Ministarstvu pravde i drugim institucijama vladavine prava da nastave tu reformu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EULEX: Istraga smrti Deharija u skladu sa evropskom praksom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2016

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) ocenila je da su obdukcija i istraga smrti aktiviste Samoopredeljenja Astrita Deharija u prizrenskom zatvoru izvršene "pravilno, profesionalno i pažljivo" i u skladu sa najboljim evropskim praksama.  Glavni tužilac u Prizrenu Sulj Hodža...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.