Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Zahvaljujući Rusiji, nije prošao predlog Bana

Zahvaljujući principijelnoj podršci Rusije, u Savetu bezbednosti nije prošao predlog generalnog sekretara Ban Ki Muna da prenese nadležnosti sa UNMIK-a na protivpravnu misiju Euleks, izjavio je premijer Srbije Vojislav Koštunica.

"Rusija dosledno brani Povelju UN i važeću Rezoluciju 1244 Sevta bezbednosti koje garantuju suverenitet i teritorijalnu celovitost Srbije. Prenošenje nadložnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa UNMIK-a na Euleks, čiji je cilj da sprovede Ahtisarijev plan o nazavisnosti Kosova, predstavljalo bi grubo kršenje Rezolucije 1244 i neposredno ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbija, naveo je sinoć Koštunica u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je naglasio da je zato protivljenje Rusije, izneto na sednici SB, predaji nadležnosti Euleksu od najvećeg značaja za Srbiju i za njenu borbu za očuvanje Kosova unutar svojih granica.

"Sada je najvažnije da generalni sekretar Ban Ki Mun ne preduzima nikakve samostalne aktivnosti vezane za promenu statusa i uloge UNMIK-a i da se striktno pridržava Povelje UN i Rezolucije 1244", zaključio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.