Koštunica: Vlada će prihvatiti Euleks

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Vlada će prihvatiti Euleks

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će Vlada Srbije, po svemu sudeći, prihvatiti misiju Euleks, koja se prema njegovoj oceni već protivpravno nalazi na Kosovu i Metohiji, na osnovu Aneksa 10 Ahtisarijevog plana za sprovođenje nezavisnosti Kosova.

"Na ovaj način Vlada je postala saučesnik u obmanjivanju građana Srbije kako misija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Euleks ne sprovodi Ustav nezavisne države Kosovo koji je nastao na osnovu Ahtisarijevog plana", naveo je Koštunica.

Prema njegovim rečima, saglasno Ahtisarijevom planu misija Euleks će nadzirati rad policije, carine i pravosudnih organa, institucija koje sprovode Ustav i zakone samoproglašene nezavisne države Kosovo.

"Posle priznavanja Euleksa i time posrednog priznavanja nezavisnosti Kosova, još preostaje da početkom naredne godine Vlada Srbije prihvati i Išingerov plan o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa Srbije i Kosova", kazao je Koštunica.

On je upozorio da se priznavanjem Euleksa, "Vlada Srbije iza leđa Narodne skupštine upustila u tajno i prikriveno priznavanje nezavisnosti Kosova".
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.