Koha ditore: Euleks do 2014.

Izvor: B92, 26.Apr.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore: Euleks do 2014.

Priština -- Misija Euleksa na Kosovu, u čijoj su nadležnosti pravda, policija i carina, mogla bi da deluje do 2014, prenosi prištinski list "Koha ditore".

Prema navodima tog lista, u misiji će u međuvremenu uslediti reforma.

U sedištu Euleksa u Prištini, međutim, kažu da misija ima mandat do juna 2012. godine.

"Za sada Euleksov mandat je dve godine, ali će misija biti okončana kada kosovske vlasti steknu dovoljno iskustva da garantuju da će svi članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << društva imati korist od vladavine prava", rekla je portparolka Irina Gudeljević.

"Euleks će se postepeno povlačiti sa Kosova što će zavisiti od napretka postignutog u oblasti vladavine prava. Euleksov Programski izveštaj predstavlja ključni koncept za merenje tog napretka u strategijskom smislu", dodala je ona.

Izvori "Kohe ditore" iz Brisela izjavili su da je raspoloženje u EU da se Euleksu 2012. godine produži mandat za još najmanje dve do tri godine, kako bi pomogla kosovskim institucijama, ali i kako bi se bavila istragom u teškim slučajevima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks do 2014. godine?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2011

Misija Euleksa na Kosovu i Metohiji, u čijoj su nadležnosti pravda, policija i carina, mogla bi da deluje do 2014. godine, prenosi danas prištinski list "Koha ditore", navode da će u misiji u međuvremenu uslediti reforma...U sedištu Euleksa u Prištini, međutim, saopštili su da misija ima mandat...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.