Utorak, 26.04.2011.

10:41

Koha ditore: Euleks do 2014.

Misija Euleksa na Kosovu, u čijoj su nadležnosti pravda, policija i carina, mogla bi da deluje do 2014, prenosi prištinski list "Koha ditore".

Izvor: Tanjug

Default images

Prema navodima tog lista, u misiji će u međuvremenu uslediti reforma.

U sedištu Euleksa u Prištini, međutim, kažu da misija ima mandat do juna 2012. godine.

"Za sada Euleksov mandat je dve godine, ali će misija biti okončana kada kosovske vlasti steknu dovoljno iskustva da garantuju da će svi članovi društva imati korist od vladavine prava", rekla je portparolka Irina Gudeljević.

"Euleks će se postepeno povlačiti sa Kosova, što će zavisiti od napretka postignutog u oblasti vladavine prava. Euleksov Programski izveštaj predstavlja ključni koncept za merenje tog napretka u strategijskom smislu", dodala je ona.

Izvori lista "Kohe ditore" iz Brisela izjavili su da je raspoloženje u EU da se Euleksu 2012. godine produži mandat za još najmanje dve do tri godine, kako bi pomogla kosovskim institucijama, ali i kako bi se bavila istragom u teškim slučajevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: