Kfor uklonio blokadu

Izvor: Studio B, 11.Mar.2012, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor uklonio blokadu

Putevi koji iz pravca Zvečana i južnog dela Kosovske Mitrovice vode prema Zubinom Potoku ponovo su prohodni, posle skoro pet sati današnje blokade.

Kfor je nešto pre 14 sati deblokirao putni pravac Zvečan-Zubin Potok u selu Jagnjenica, pošto su Srbi u susednom selu Zupče, na putnom pravcu Kosovska Mitrovica-Zubin Potok, pristali da pomere barikadu, kako bi u pratnji Kfora prošla tri

vozila Euleksa prema administrativnom prelazu Brnjak.

Saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je na toj deonici normalizovan.

Kfor je jutros oko 9 sati blokirao saobraćaj na svom kontrolnom punktu u Jagnjenici nakon što su Srbi prethodno jutros zaustavili četiri vozila Euleksa u susednom selu Zupče koja su krenula prema administrativnom prelazu Brnjak.

Srbi su blokirali vozila Euleksa na barikadi u Zupču na kojoj dežuraju a kao razlog navode da je Euleks želeo da bez pratnje Kfora stigne do prelaza Brnjak.

To je u poslednjih nekoliko dana peti slučaj ograničavanja slobode kretanja Euleksu na severu Kosova.

Srbi na barikadi u Zupču tvrde da je dogovor da jedan ili dva džipa mogu drumskim putevima uz pratnju Kfora stići do pomenutog prelaza, a jutros su, kako kažu, četiri vozila misije EU na Kosovu pokušala bez pratnje Kfora da stignu do prelaza.
Pogledaj vesti o: Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.