Kfor i Euleks prebacuju odgovornost na Srbe

Izvor: S media, 20.Sep.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor i Euleks prebacuju odgovornost na Srbe

Kfor i Euleks obmanjuju narod navodnim pomeranjem bodljikave žice, a odgovornost za stanje na severu Kosova prebacuju na Srbe, ocenio je krizni štab sa severa Kosova.

Krizni štab četiri opštine sa severa Kosova ocenio je danas da Kfor i Euleks izjavama da su prelazi Brnjak i Jarinje tehnički spremni da budu potpuno oprerativni nastoje da obmanu javnost, a dogovornost za stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u tom delu Pokrajine prebace na kosovske Srbe.

"Navodno pomeranje dela bodljikave žice pred kamerama nije isto što i stvarno oslobadjanje prelaza za slobodan protok robe i ljudi, za normalan život i snabdevanje gradjana severa Pokrajine, za njihovu slobodu kretanja do svojih domova, radnih mesta ili škola", navodi krizni štab.

Vraćena roba sa Kosova koja je ušla u Srbiju

Kosovo: Kfor uklonio bodljikavu žicu na Brnjaku (VIDEO)

Na severu Kosova nedostaju namirnice, lekovi i gorivo

Štab dodaje da bi izjave zvaničnika Kfora i Euleksa bile značajne i objektivne da su donete naredbe ili odluke o demilitarizaciji prelaza i potpunom povlačenju pripadnika kosovske policije i carine, kao i o ukidanju svih nelegitimnih zabrana i ograničenja protoka ljudi i robe.

Članovi kriznog štaba poručili su da će "blokade saobraćajnica biti uklonjene odmah nakon otklanjanja uzroka okupacije Jarinja i Brnjaka".

Štab navodi da su prelazi Jarinje i Brnjak i dalje potpuno okupirani i da to čine Kfor i Euleks i pripadnici "takozvane granične policije i carine Kosova".

Krizni štab osudjuje to što šef Euleksa Gzavije De Marnak nijednom od izbijanja krize, 25. jula nije posetio ili ohrabiro ugroženi srpski narod i što je podržavao nasilničke akcije prištisnkih vlasti.

Portparol Euleksa Nik Hoton izjavio je da je prelaz Brnjak otvoren, ali da ga sada prelaze samo pešaci zbog barikada na prilaznim putevima.

Hoton je pozvao kosovske Srbe da barikade sklone kako bi se sloboda kretanja ponovo uspostavila.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bodljikave žice nema ali Brnjak nije slobodan

Izvor: Mondo, 20.Sep.2011

Pomeranje bodljikave žice nije isto što i stvarno oslobađanje prelaza za slobodan protok robe i ljudi, kažu u kriznom štabu četiri srpske opštine sa severa Kosova.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.