Izvor: RTS, 21.Sep.2022, 14:45

KFOR najavio vojnu vežbu Zlatna sablja

KFOR je najavio da će 27. septembra izvesti vojnu vežbu pod nazivom Zlatna sablja, na poligonu za obuku baze Novo Selo.
KFOR je saopštio da bi tog datuma u okolnim mesnim zajednicama mogao da se očekuje frekventniji saobraćaj vojnih i civilnih vozila.

KFOR će, kako navode, preduzeti sve mere da ublaži neprijatnosti koje bi mogle biti prouzrokovane lokalnom stanovništvu.
U vežbi će učestvovati osoblje KFOR-a i EULEKS u kontekstu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << operacije reagovanja u vanrednim situacijama, gde osoblje KFOR-a nastavlja da deluje u bliskoj saradnji sa kosovskom policijom i EULEKS-om, u skladu sa konceptom "prvog, drugog i trećeg odgovora", navodi se u saopštenju KFOR-a.
"Misija KFOR-a predvođena NATO-om nastavlja da se fokusira na svakodnevnu implementaciju svog mandata kako bi obezbedila bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu u skladu sa odredbama Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KFOR najavio vojnu vežbu Zlatna sablja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2022

Snage KFOR predvođene NATO izvešće vojnu vežbu pod nazivom Zlatna sablja 27. septembra 2022. godine na poligonu za obuku baze Novo Selo...U saopštenju koje je objavio KFOR navodi se da bi toga datuma u okolnim mesnim zajednicama mogao da se očekuje frekventniji saobraćaj vojnih i civilnih vozila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KFOR POKREĆE VOJNU VEŽBU "ZLATNA SABLJA" Moguće neprijatnosti za lokalno stanovništvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2022

KFOR izdao saopštenje..Snage KFOR predvođene NATO izvešće vojnu vežbu pod nazivom "Zlatna sablja" 27. septembra 2022. godine na poligonu za obuku baze Novo Selo...U saopštenju koje je objavio KFOR navodi se da bi toga datuma u okolnim mesnim zajednicama mogao da se očekuje frekventniji saobraćaj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.