Javio se Euleks: Ni s nama nije koordinisano

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 12:22

Javio se Euleks: Ni s nama nije koordinisano

Posle SAD i EU, i Euleks saopštio da odluka Prištine da Civilnu odbranu i Severnu brigadu proglasi terorističkim organizacijama nije usaglašena sa tom misijom.

Euleks je u odgovoru za Kohu naveo da odluka vlade u Prištini "nije usaglašena sa Euleksom"

Evropska unija je juče ocenila da ovaj korak, osim što nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koordiniran sa Brisleom, ne doprinosi deeskalaciji situacije na severu KiM.

Vlada u Prištini proglasila je prošle nedelje Civilnu odbranu i Severnu brigadu za terorističke organizacije, a ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija samouprave Dželjalj Svečlja izneo je tvrdnju da je taj potez koordiniran sa međunarodnim partnerima.

SAD, misija EU u Prištini, kao i Nemačka, Italija i Francuske, potom su saopštile da ta odluka nije doneta u koordinaciji sa njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.