Hodžaj: Policajca Euleksa ubili srpski nacionalisti

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2013, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Policajca Euleksa ubili srpski nacionalisti

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Enver Hodžaj izjavio je u intervjuu za američki list Vol strit džornal da samo Beograd može u potpunosti da rasvetli prošlonedeljno ubistvo pripadnika Euleksa.

Samo Beograd zna ko je to modao da uradi, rekao Hodžaj u intervjuu  

Hodžaj je rekao da nema dokaze koji bi direktno povezali Beograd s napadom kod Zvečana u kojem je ubijen carinik Euleksa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali da srpske vlasti moraju da objave saznanja koja imaju o tom slučaju.

 

"Godine efektivne kontrole nad severnim Kosovom znače da srpske vlasti moraju da obelodane sve što znaju o grupama ili pojedincima u toj oblasti koji su mogli da budu uključeni", rekao je Hodžaj.

 

"Ko god želi da sasvim razjasni šta se dogodilo, to može da učini samo u tesnoj saradnji sa Srbijom. Srbija ima tačne informacije i punu sliku o ljudima, strukturama organizovanog kriminala na severu i motivima tih ljudi", kazao je Hodžaj.

 

On je rekao i da mnoge okolnosti u vezi sa ovim slučajem i dalje nisu poznate, ali da se čini da je taj napad "brižljivo planiran", kao i da su ga "izveli srpski ekstremistički nacionalisti sa severa Kosova".

 

Pripadnik misije EU, Litvanac Audrius Šenavičus (35) je ubijen, a trojica pripadnika Euleksa su ranjena kod Zvečana kada je u četvrtak ujutru otvorena rafalna paljba na dva vozila misije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.