Euleks zaustavljen u Zupču

Izvor: RTS, 10.Dec.2011, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks zaustavljen u Zupču

Kolona, u kojoj su bili pripadnici Kfora i Euleksa, zaustavljena na barikadi u Zupču, na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće. Kolona propuštena, dva sata kasnije, kada se ponovo pojavila bez vozila Euleksa.

Srbi su danas na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu, u kojoj su bili propadnici Kfora i Euleksa. Meštani su preprečili obe saobraćajne trake u Zupču, u trenutku kada su videli da se u koloni Kfora nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i vozila Euleksa, javila je agencija Tanjug.

Kompletna kolona se, potom, vratila ka južnoj Kosovskoj Mitrovici. Dva sata kasnije, kolona vozila Kfora ponovo se pojavila, bez pripadnika Euleksa, i neometano je prošla kraj barikade.

Kada se prva kolona pojavila u Zupču, začule su sirene za uzbunu u Zubinom Potoku, nakon čega se na barikadi okupio veći broj građana.

Pošto se kolona od desetak vozila vratila u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice, Srbi su ponovo otvorili jednu saobraćajnu traku u Zupču, kojom neometano mogu proći, kako naglašavaju, "svi osim Euleksa".

Građani dežuraju i u susednom selu Jagnjenica, gde je Kfor pre nekoliko dana uspostavio kontrolni punkt. Kfor je u Jagnjenici, umesto dosadašnjih šatora, u logoru postavio kontejnere.

Logor je ojačan i betonskim pločama, koje su postavljene na putu u Jagnjenici, kao i ogromnim vrećama sa zemljom i peskom. U Jagnjenici se, pored nemačkog Kfora, nalaze i pripadnici turske jedinice.

Saobraćaj između Zvečana i Zubinog Potoka se obavlja neometano, a vojnici Kfora naizmenično propuštaju vozila.

Oko 30 građana iz Bačke Palanke, Novog Sada i Vrbasa stiglo je danas u Jagnjenicu da pruži podršku građanima koji dežuraju u ovom mestu na teritoriji opštine Zubin Potok.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na barikadi u Zupču ne puštaju Euleks

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2011

Srbi su danas na barikadi u Zupču, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, zaustavili kolonu u kojoj su, pored Kfora, bili i pripadnici Euleksa, da bi kasnije propustili Kfor ali ne i Euleks.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Euleks zaustavljen u Zupču

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Kolona, u kojoj su bili pripadnici Kfora i Euleksa, zaustavljena je danas na barikadi u Zupču, na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, ali je propuštena dva sata kasnije kada se ponovo pojavila bez vozila Euleksa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.