Euleks uhapsio tri osobe, ali ne i Ljimaja

Izvor: Mondo, 24.Nov.2012, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks uhapsio tri osobe, ali ne i Ljimaja

Euleks je uhapsio tri osobe osumnjičene za ratni zločin na Kosovu i Metohiji, ali nije precizirano o kojim osobama se radi. Srpski mediji ranije javili da Euleks hapsi hapšenja Fatmira Ljimaja, potpredsednika Demokratske partije Kosova i bivšeg oficira OVK.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević je Tanjugu rekla da Ljimaj nije uhapšen i da ne može da špekuliše o tome da li će možda biti uhapšen.

Ona nije mogla da navede imena uhapšenih osoba dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je operacija hapšenja sprovedena danas.

Gudeljevićeva je, za RTS rekla da Euleks nikada ne najavljuje detalje akcija koje preduzima, niti objavljuje imena ljudi koji mogu biti potencijalno uhapšeni.

Inače, Ljimaj je osumnjičen za organizovani kriminal kada je bio ministar transporta i komunikacija, ali i da je umešan u zločine počinjene u Klečkoj.

U optužnici zbog različitih krivičnih dela terete se i braća, Demir i Florim Limaj, bivši šef Ljimajevog kabineta, Endrit Šala, šef nabavke u Ministarstvu transporta i trgovine, Neksat Krasnići, radnik informacijske tehnologije u ministarstvu, Gani Zukaj, i vlasnik kompanije za izgradnju puteva, Florim Zuka, iz Gnjilana.

Šteta, za koju se veruje da je prouzrokovana državi kao posledica njihovog kriminalnog delovanja je preko 2 miliona evra.

Ljimaj je nekada bio najbliži saradnika premijera hašima Tačija, ali su se pre nekoliko meseci razišli što je bukvalno dovelo i do podele u okviru Demokratske partije Kosova.

(MONDO/Tanjug)
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.