Euleks traga za nestalim na Kosovu

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks traga za nestalim na Kosovu

Priština -- Euleksovi forenzički eksperti će tokom naredne godine ispitati više od trideset potencijalnih lokacija, u sklopu potrage za osobama nestalim u sukobima na KiM.

Eksperti iz Odeljenja za sudsku medicinu (OSM) nameravaju da ispitaju lokacije i sprovedu ekshumacije na području Đakovice, Peći, Kline, Prizrena, Mitrovice, Srbice i Podujeva.

"Nadamo se da će tokom predstojeće godine biti završeno ispitivanje neidentifikovanih ostataka u OSM. Radi projekta revizije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog slučaja bila je potrebna istraga koja je trajala duže od dve godine, koja je za rezultat imala više od trideset novih identifikacija. Tokom sledeće godine biće ispitano još osamdeset i pet slučajeva", izjavio je Alan Robinson, korukovodilac OSM.

"Mi ne možemo predvideti rezultate, ali OSM se nada da će biti izvršeno još identifikacija", rekao je Robinson i dodao će ta služba nastaviti da održava veze sa relevantnim organima vlasti kad su u pitanju mogući lokaliteti izvan Kosova.

Tokom 2012. godine Euleks će takođe nastaviti da podržava modernizaciju sudske medicine na Kosovu, kroz blisku saradnju sa lokalnim doktorima sudske medicine i drugim specijalistima, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Forenzičari Euleksa na novim lokacijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2011

Euleksovi forenzički eksperti planiraju da tokom naredne godine ispitaju više od trideset potencijalnih lokacija, u sklopu potrage za osobama nestalim tokom i nakon sukoba na Kosovu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.