Izvor: Glas javnosti, 26.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks sprovodi Ahtisarijev plan

ZVEČAN - Predsednici četiri opštine na severu Kosova upozorili su juče da je Euleks počeo da sprovodi plan Martija Ahtisarija, Ustav i zakone Kosova, javlja Beta.

Predsednici opština Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić najavili su na konferenciji za novinare da će tim povodom biti održane vanredne sednice opštinskih skupština na kojima će od međunarodne zajednice, ali i države Srbije, tražiti odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šta je glavni cilj Euleksa.

- Na terenu nema rekonfiguracije Unmika već demontiranja misije - rekao je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić i dodao da će na sednicama opštinskih skupština tražiti ne samo da se vrate Unmikovi službenici, već da se ta misija kadrovski ojača kako bi se na terenu sprovodila Rezoluciju 1244.

- Sarađivaćemo samo sa Kforom i Unmikom. Oni su jedino legalni, sa Euleksom ne možemo sve dok na terenu ne pokažu da su statusno neutralni, da neće sprovoditi Ahtisarijev plan, i da će sprovoditi šest tačaka - rekao je Ristić i najavio da će od Beograda tražiti objašnjenja šta sadrže te tačke.

I čelnici opština Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zvečan, Nenad Topličević, Jovan Miladinović i Dragiša Milović najavili su da će nastaviti borbu protiv nezavisnog Kosova.

- Pokušavaju (Unmik) da na mala vrata uključe Euleks u pravosuđe, pa ostaje nejasno pod čijom ingerencijom će se raditi, ko će komandovati KPS-om, po čijim zakonima će se suditi, ko će plaćati radnike, šta će raditi carinici... - upozorio je Milović.

Sest tacaka je srpsko priznavanje Kosova na mala vrata a sto se tice EULEKSA pa oni su dosli da sprovedu Ahtisarijev plan i ozvanice drzavu Kosovo.

Mislim da se zna redosljed. Ako se pokaze da Euleks sprovodi Ahtisarijev plan znaci da su gradjani srbije prevareni i da je zemlja izdata. Zna se u tim situacijama sta je ciniti. Pohapsiti vrhusku i osuditi za izdaju a akt ponistiti. Doslo vreme da se pokaze ko je za srbiju a ko za ameriku i EU, pod svasku cenu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.