Euleks od Srba traži pomoć oko bobmaša

Izvor: Mondo, 08.Mar.2013, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks od Srba traži pomoć oko bobmaša

Šef Euleksa Bernd Borhart pozvao je građane severnog dela Kosovske Mitrovice da sarađuju sa Euleksom i policijom Kosova u otkrivanju izvršilaca napada.

On je u izjavi za agenciju Beta rekao da su Euleks i Policija Kosova značajno povećali policijsko prisustvo na severu pokrajine kao i u severnom delu Mitrovice.

"Tokom noći, odnosno svake večeri, zajedno sa pripadnicima Kosovske policije sprovodimo pretrese >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << određenih motornih vozila i ispitujemo pojedince. Takođe pružamo podršku i sarađujemo sa policijom u procesu krivičnih istraga koje se sprovode", rekao je Borhart.

Šef Euleksa je rekao da su pripadnici te misije jutros na severu Kosova delili letke i saopštenja za štampu kojima su upoznali građane sa značajnim povećanjem uloge Euleksa u rešavanju problema na severu Kosova.

"Ni jedna policijska služba ne može biti uspešna bez saradnje i pomoći celokupnog društva. Podelom letaka i putem našeg saopštenja za štampu želimo da ohrabrimo stanovništvo da nas informiše ukoliko ima bilo kakvih saznanja o eksplozijama", kazao je šef Euleksa.

U razgovoru sa šefom Euleksa koji će biti emitovan u nedelju, Borhard govori o prioritetima misije na čijem je čelu, o ostvarivanju sporazuma koji su postignuti u razgovorima između Kosova i Srbije, slobodi kretanja za Euleks na severu Kosova i o daljem mandatu najveće misije EU do danas.

(Beta, foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Euleks od Srba traži pomoć oko bombaša

Izvor: Mondo, 08.Mar.2013

Šef Euleksa Bernd Borhart pozvao je građane severnog dela Kosovske Mitrovice da sarađuju sa Euleksom i policijom Kosova u otkrivanju izvršilaca napada...On je u izjavi za agenciju Beta rekao da su Euleks i Policija Kosova značajno povećali policijsko prisustvo na severu pokrajine kao i u severnom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.