Euleks da ispita slučaj Gecija

Izvor: B92, 06.Avg.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Euleks da ispita slučaj Gecija"

Priština -- Porodica bivšeg poslanika Skupštine Kosova Ganija Gecija za kojim policija traga, zbog sumnje da je ubio jednu osobu, zatražila da se ovim slučajem bavi Euleks.

Brat Gani Gecija, Fadilj je za prištinski "Gazeta Blic" izjavio da Gani ima šengensku vizu i da se ne zna gde se nalazi.

Fadilj je garantovao da će se Geci vratiti da se suoči sa pravdom i da veruje kosovskom i medjunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravosudju, ali da je razlog što se do sada nije predao činejnica da ne bi bio siguran u kosovskim zatvorima.

Porodica Geci zahteva da se ovim slučajem bavi Euleks, medjutim portparol Euleksa Migel Karvaljo de Faria je za prištinske medije izjavio da se Euleks ne bavi ubistvom Ruždi Ssaćirija.

U pristinskim medijama ima različitih verzija šta bi mogao biti motiv ubistva Ruždi Šaćirija, koji je bio daleki rodjak Gecija.

Geci je ranije rekao da mu je Šaćiri prišao iza ledja i čim ga je video u strahu da će ga ovaj ubiti, on je u samoodbrani pucao na njega i kako mediji navode, ispalio šest metaka.

Bivši poslanik Skupštine Kosova i dugogodisnji član DSK, a potom Demokratskog Savez Dardanije, Gani Geci, bio je u stalnom sukobu sa pripadnicima OVK iz regije Drenice.

Odmah posle rata na njega je pucano i bio je ranjen, a dvoje njegovih prijatelja - jedan telohranitelj Ibrahima Rugove i drugi novinar lista "Bota Sot" su ubijeni.

Geci je priznao da je tokom rata u samoodbrani pucao i ubio jednog od lokalnih komandanata OVK, Abedina Redžu "sandokana".

Sedmorica braće Geci su poznati u okolini Srbice po nepokoljebljivoj podršci bivšem predsedniku Kosova Ibrahimu Rugovi.
Pogledaj vesti o: Vize,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Euleks neće da se bavi Ganijem Gecijem

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2014

Porodica bivšeg poslanika Skupštine Kosova Ganija Gecija za kojim policija traga, zbog sumnje da je ubio jednu osobu, zatražila je danas da se ovim slučajem bavi Euleks. ..Ubio čoveka i pobegao: Gani Geci.. ..Brat Gani Gecija, Fadilj je za prištinski "Gazeta Blic" izjavio da Gani ima šengensku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.