Euleks: Prelaz Jarinje otvoren za komercijalni saobraćaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Prelaz Jarinje otvoren za komercijalni saobraćaj

PRIŠTINA -

Euleks je saopštio da je od jutros Prelaz 1 - Jarinje otvoren za komercijalni saobraćaj, u okviru opšteg procesa normalizacije carinske kontrole na severu Kosova.

Time, prema Euleksu, Prelaz 1 i Prelaz 31 sada u potpunosti funkcionišu za komercijalni i nekomercijalni saobraćaj.

Prelaz 1 je jula meseca 2011. godine bio privremeno zatvoren za komercijalni saobraćaj zbog incidenata tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojih su objekti na prelazu oštećeni i bilo je neophodno renovirati ih.

"Na oba prelaza kontrolu obavljaju policijski i carinski službenici iz Euleksa u saradnji sa kolegama iz Policije i Carine Kosova.

Carinjenje komercijalne robe obavlja se na terminalu u Mitrovici.

Uvoz akcizne robe, kao što su alkohol, cigarete i gorivo i dalje je dozvoljen jedino na prelazu u Merdaru, navodi se u saopštenju Euleksa.

Trenutno Euleks vodi kampanju javnog informisanja putem letaka i spotova na radiju kako bi obavestio lokalno stanovništvo o postupcima na prelazima.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.