Euleks: Gašiju 18 godina zatvora

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Gašiju 18 godina zatvora

Priština -- Pripadnik tajne službe OVK Fahredin Gaši osuđen je u Okružnom sudu u Prištini na 18 godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima, saopštio je Euleks.

Mešovito sudsko veće, koje čine dva Euleksova i jedan sudija s Kosova, osudilo je Gašija na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog ubistva Saljija Gašija 1999, navodi se u saopštenju Euleksa.

Sud je utvrdio da je Gaši juna 1999. godine, kao član Oslobodilačke vojske Kosova i u saizvršilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Nazimom Blacom, ušao u kuću Saljija Gašija u Varigovcu, u opštini Lipljan, i pucao u njega.

Takođe optuženi Hisri Rama je proglašen krivim za krivično delo pružanja pomoći počiniocima nakon izvršenja krivičnih dela i osuđen je na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od šest meseci.

Tužilac u ovom predmetu je bio Euleksov, iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, saopštio je Euleks.

Nazim Blaca je zatalasao kosovsku i širu javnost kada je priznao da je bio u grupi izvršilaca ilegalne obaveštajne službe Kosova, pod kontrolom Demokratske partije Kosova predsednika privremene vlade u Prištini Hašima Tačija.

Pripadnici te službe su, prema javnim iskazima Nazima Blace, izršavali politička ubistva, uglavnom političkih protivnika DPK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.