Euleks: Delibašić će biti prebačen u Mitrovicu

Izvor: RTS, 28.Mar.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Delibašić će biti prebačen u Mitrovicu

Veće za razmatranje Osnovnog suda u Mitrovici potvrdilo je odluku pretpretresnog sudije u vezi sa transferom Dragoljuba Delibašića u pritvorsku jedinicu u Mitrovici, izjavila je RTS-u portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Irina Gudeljević rekla je da je međunarodni pretpretresni sudija u Osnovnom sudu u Mitrovici 25. marta doneo odluku na osnovu člana 192 (6) Zakona o krivičnom postupku, da osumnjičeni Dragoljub >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Delibašić bude prebačen u pritvorsku jedinicu u Mitrovici.

"Branilac osumnjičenog je podneo zahtev za transfer. Pretpretresni sudija smatra da ne postoje bezbednosni problemi kada je u pitanju lična bezbednost pritvorenika tokom njegovog boravka u pritvorskoj jedinici u Prištini, kao i da njegova prava nisu ugrožena", navela je Gudeljević..

Prema njenim rečima,  više ne postoje nikakvi opravdani razlozi, bezbednosni ili neki drugi, koji zahtevaju da Delibašić ostane u pritvorskoj jedinici u Prištini.

S druge strane, pretpretresni sudija smatra da će Delibašićevim prebacivanjem u pritvorsku jedinicu u Mitrovici biti olakšana njegova komunikacija sa članovima porodice i advokatima, što je od posebnog značaja kada se u obzir uzme činjenica da je njegov pritvor produžen za dva meseca.

Dragoljub Delibašić je penzionisani pukovnik MUP-a Srbije i bivši načelnik Policijske uprave u Kosovskoj Mitrovici.

On je osumnjičen za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva, kao i za podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva u pokušaju.

Delibašić je jedan od četvorice Srba za koje je Vlada Srbije dala garancije da će biti dostupan pravosuđu na Kosovu u bilo kom trenutku ako mu se dozvoli odbrana sa slobode.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.