Euleks: Blokade da sklone oni koji su ih postavili

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2011, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Blokade da sklone oni koji su ih postavili

Glavni portparol Euleksa Nikolas Hoton izjavio je da bi najbolje bilo da barikade na severu Kosova uklone oni koji su ih i postavili, navodeći da nema roka za uklanjanje.

"Najbolje bi bilo da barikade na miran način uklone oni koji su ih i podigli", rekao je Hoton za današnje izdanje lista "Blic", ističući da barikade najviše štete stanovništvu kojem je ograničena sloboda kretanja.

Hoton je kazao da je raspoređivanje carinika na prelaze Brnjak i Jarinje stvar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vlade Kosova i da su promene na prelazima povezane sa primenom sporazuma o carinskom pečatu postignutom u Briselu 2. septembra.

"Cilj je da se poboljša vladavina zakona za lokalno stanovništvo, što znači i rešavanje problema šverca i organizovanog kriminala", kazao je Hoton.

Na pitanje da li je Euleks svestan kakav odjek u srpskoj zajednici ima raspoređivanje kosovskih carinika na prelaze koje Srbi smatraju administrativnim, Hoton je kazao da se Euleks ne bavi statusnim pitanjima, već izgradnjom pravne države na Kosovu.

Hoton je pozvao na poštovanje propisa i za pružanje podrske Euleksu u borbi "protiv kriminalaca koji koriste nesigurnu situaciju i nestabilnost - da bi se bavili kriminalom".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.