Izvor: Southeast European Times, 17.Sep.2010, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEKS uhapsio pet osoba u sklopu istrage organizovanog kriminala

16/09/2010

PRIŠTINA, Kosovo -- EULEKS policija uhapsila je pet osoba osumnjičenih za ekonomska krivična dela, saopštila je u sredu (15. septembra) policijska i pravosudna misija EU. Dva druga osumnjičena lica nalaze se u inostranstvu, dodaje misija. U nepotvrđenim izveštajima medija navodi se da su osumnjičene osobe kosovski Albanci. Četiri privatne kompanije i sedam kuća širom Kosova pretreseno je u sklopu akcije EULEKS-a, na čijoj su meti bili utaja poreza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << organizovani kriminal, krijumčarenje goriva i zloupotreba ekonomskih ovlašćenja.

U međuvremenu, KFOR je naveo u saopštenju objavljenom u sredu da se protiv nekih od njegovih vojnika ponovo vodi istraga zbog mogućeg krijumčarenja goriva i ekonomskih krivičnih dela. "KFOR pozdravlja detaljnu istragu i, u slučaju da postoje jasni dokazi, kriminalci treba da budu privedeni pravdi", navodi se u saopštenju. Prištinski mediji su izvestili da su proteklih godina ukrajinski pripadnici KFOR-a prodali oko 150 cisterni goriva na Kosovu. (Zeri, Ekspres, Koha ditore, Kosova sot - 16/09/10; Klan Kosova, Kohavižn - 15/09/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.