EULEKS UHAPSIO RADIŠU VUČINIĆA

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EULEKS UHAPSIO RADIŠU VUČINIĆA

ZUBIN POTOK - Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti saopštio je jutros identitet kosovskog Srbina koga je uhapsila Euleks policija, rekavši da se radi o Radiši Vučiniću iz sela Zupče kod Zubinog Potoka na severu Kosova.

ZUBIN POTOK - Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti saopštio je jutros identitet kosovskog Srbina koga je uhapsila Euleks policija, rekavši da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o Radiši Vučiniću iz sela Zupče kod Zubinog Potoka na severu Kosova.

Euleksova policija uhapsila je u četvrtak Vučinića za kojim se, kako su rekli, tragalo u vezi sa ubistvom kosovskog policajca Envera Zumberija, 26. jula prošle godine.

Hoti je rekao da je ova osoba uhapšena u albanskom selu Čabra na severu Kosova u trenutku kada je došao da bi u tamošnjoj kancelariji regulisao kosovska dokumenta.

On je kazao da je Vučiniću određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i da se dovodi u vezu da je sa ostalim osumnjičenim osobama uključen u ubistvo specijalca kosovske policije Zumberija.

Da se Vučinić ne nalazi na poternici Interpola zbog ubistva kosovskog specijalca potvrdio je ranije  kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

Interpol je krajem oktobra prošle godine raspisao poternicu za šestoricom Srba osumnjičenih za ubistvo policajca, među kojima se nalazi Slobodan Vučinić, ali ne i juče uhapšeni Radiša Vučinić.

Na toj poternici su i Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović i Radomir Kasalović.

Pripadnik specijalne jedinice policije Kosova Zumberi ubijen je 26. jula u akciji vlasti Kosova na uspostavljanju "reda i zakona" na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova prema centralnoj Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.