Doktor Smrt lociran u Holandiji

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doktor Smrt" lociran u Holandiji

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine potvrdilo je da je locirao u Amsterdamu turskog lekara Jusufa Sonmeza, koji je osumnjičen za učešće u ilegalnoj transplantacijiorgana otetih Srba i ostalih nealbanaca na Kosovu.

Lociran u Amsterdamu: "Doktor Smrt" ili Jusuf Sonmez

 

Tužilaštvo je lociralo Sonmeza, koji je u medijma poznatiji kao "doktor Smrt", uz pomoć svedoka saradnika, a ove informacije je dostavilo glavnom tužiocu Euleksa Džonatanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ratelu.

 

- Jusuf Sonmez, koji se nalazi na poternici Interpola, prvooptuženi je u slučaju "Medikus", saopšteno je iz srpskog tužilaštva.

 

U postupku pred sudom u Prištini sudilo mu se u odsustvu, a Ljutfi Derviši i njegov sin osuđeni su na po osam, odnosno sedam godina i tri meseca zatvora u procesu koji se vodio zbog nelegalne transplatacije organa u klinici "Medikus", kod Prištine.

 

Poznat i kao "doktor Frankenštajn"

Sonmez je uhapšen početkom januara 2011. godine u Istanbulu, ali je pušten posle saslušanja, uz obrazloženje da ima uredno prijavljeno boravište.

 

Klinika "Medikus", koja je zatvorena 2008. godine, pominje se i u izveštaju Saveta Evrope, u kom se navodi da su pripadnici albanske OVK trgovali organima zarobljenika tokom sukoba 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

 

Na osnovu saznanja kojima raspolaže Tužilaštvo za ratne zločine, Sonmez je učestvovovao u transplantaciji organa otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca u "žutoj kući" na Kosovu i Metohiji.

 

Turci trguju organima ranjenih Sirijaca?
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lociran »doktor smrt« koji je Srbima vadio organe

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2014

BEOGRAD - Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine potvrdilo je da je locirao u Amsterdamu u Holandiji turskog ljekara Jusufa Sonmeza, koji je osumnjičen za učešće u ilegalnoj transplantaciji organa otetih Srba i ostalih nealbanaca na Kosovu...Tužilaštvo je lociralo Sonmeza, koji je u medijma poznatiji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srbija: Lociran Sonmez, ljekar optužen za ilegalnu transplantaciju organa na Kosovu

Izvor: Cafe.ba, 02.Sep.2014

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo da ima informacije da je turski ljekar Yusuf Sonmez učestvovovao u transplantaciji organa otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca u „Žutoj kući” na Kosovu 1999. godine..Tužilaštvo za ratne zločine Srbije dostavilo je glavnom tužiocu EULEX-a...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.