De Kermabon stiže u Beograd

Izvor: Glas javnosti, 02.Mar.2010, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Kermabon stiže u Beograd

BEOGRAD - Šef Euleksa Iv de Kermabon boraviće danas i sutra u Beogradu, gde će sa predstavnicima Vlade Srbije razgovarati o pravosuđu na Kosovu.

De Kermabon će se sastati sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem i drugim srpskim zvaničnicima, saopštio je Euleks.

Kosovske vlasti su obaveštene o ovoj poseti, čiji je jedan od glavnih ciljeva da se ponovo uspostavi funkcionisanje Okružnog suda u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << severnom delu Kosovske Mitrovice, navedeno je u saopštenju.

De Kermabon će razgovarati sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem i drugim srpskim zvaničnicima nadležnim za pravosuđe o svim temama iz Euleksove nadležnosti.

- Na stolu će biti sve teme iz nadležnosti Euleksa i odnosa Beograda i Euleksa - rečeno je u Bogdanovićevom ministarstvu.

Predstavnici Euleksa podsetili su da je dolasku Iv de Kermabona prethodila prošlonedeljna poseta visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku i zamenice predsednika Evropske komisije Ketrin Ešton Beogradu.

U Euleksu je rečeno da su Kosovske vlasti obaveštene o poseti šefa Euleksa Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.