Teya Dora može da se pohvali diplomom sa SVETSKOG UNIVERZITETA, a Breskvica... Isplivalo koje obrazovanje imaju suparnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 18:16

Teya Dora može da se pohvali diplomom sa SVETSKOG UNIVERZITETA, a Breskvica... Isplivalo koje obrazovanje imaju suparnice

Muzička različitost odražava se i kroz diplomu.

Srbiju će na predstojećem takmičenju ''Evrovizija'', zakazanom za 7. maj u Malmeu, predstavljati pevačica Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, sa svojom pesmom ''Ramonda''.

Međutim, uprkos njenoj pobedi, bura u javnosti se ne stišava. Koliko je Teya Dorina podrška glasna, toliko je glasna i podrška Anđele Ignjatović Breskvice, za koju su mnogi prognozirali da će sa "Gnezdom orlovim" zapevati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Švedskoj. Nesumnjivo je da je svaka od numera posebna na svoj način, a posebne su i muzičarke koje ih izvode. Posebno je interesantno njihovo obrazovanje.

Naime, Teodora Pavlovska je rođena u Boru 1992. godine, a nakon završene srednje muzičke škole postala je stipendista na jednom od  prestižnijih muzičkih koledža na svetu, Berkli, koji se nalazi u Bostonu.

Nakon studija na Berkliju, nekoliko godina je živela u Njujorku, gde je pisala pesme na engleskom jeziku. U Srbiji se na muzičku scenu vratila prvenstveno komponovanjem za druge izvođače, dok nije kreirala pesmu "Džanum", koja je vinula u svetska muzička nebesa. Trenutno ova pesma za manje od godinu dana broji preko 76 miliona pregleda.

Njena drugoplasirana suparnica ne može se pohvaliti ovako širokim muzičkim obrazovanjem. Nakon završene srednje škole, Anđela je zajedno sa tadašnjim dečkom Mihailom Veruovićem Vojažem upisala privatan fakultet, na odseku za audio - vizuelnu produkciju. Takođe, Anđela je višestruko puta isticala da joj je učenje klavira i gitare mnogo pomoglo da izgradi svoj muzički pečat.

U prilog Teya Dori takođe ide i to da je ona u stvaranju svoje pobedničke numere aktivno učestovala, i to kao kompozitor, tekstopisac i aranžer. S druge strane, Anđela se u rađanje numere "Gnezda orlovog" nije mešala, te je potpisana samo kao izvođač.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.