PRINC HARI I MEGAN SE VRAĆAJU U ENGLESKU: Ovo je tačan datum kada prekidaju svaki odnos sa kraljicom

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRINC HARI I MEGAN SE VRAĆAJU U ENGLESKU: Ovo je tačan datum kada prekidaju svaki odnos sa kraljicom

Da bude svoj čovek...

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Markl službeno prestaju da deluju kao viši članovi britanske kraljevske porodice 31. marta, saopšteno je iz kancelarije para.

Oni više neće sprovoditi ni obavljati dužnosti u ime britanske kraljice, a taj će dogovor biti preispitan posle 12 meseci.

Hari i Megan šokirali su kraljevsku porodicu i javnost kada su u januaru objavili da žele da se povuku sa kraljevskih dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da žele da postanu financijski nezavisni.

U međuvremenu su se s kraljicom dogovorili o svojoj novoj ulozi. U skladu s dogovorom više ne koriste naslove njegovo i njeno kraljevsko visočanstvo, ali zadržavaju ih, ostavljajući mogućnost da u dogledno vreme promene mišljenje.

Par koji je na dan venčanja dobio titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa će, kako je rekao njihov portparol, vreme provoditi između Severne Amerike i Velike Britanije, gde su zadržali dom blizu dvorca Vindzor, piše BBC.

Krajem meseca stići će u Veliku Britaniju kako bi prisustvovali ranije zakazanim događanjima. Onde će u februaru i u martu učestvovati na šest događanja, uključujući službu za Dan Komonvelta 9. marta.

Očekuje se Harijevo prisustvo na Londonskom maratonu u aprilu u funkciji pokrovitelja.

Par više ne predstavlja kraljicu, a od 1. aprila predstavljaće se putem svoje britanske zaklade, a Hari će zadržati svoje vojne titule, dok će one počasne biti suspendovane.

Harijevi prioriteti će i dalje biti dobrobit muškaraca i žena u vojnoj službi i borba protiv HIV-a, a Megan će se fokusirati na osnaživanje položaja žena, rodnu jednakost i na obrazovanje.

DA LI ĆE BEKVALČEVA DA MU ODGOVORI? Pevač priznao da se ZALJUBIO U NATAŠU čim ju je video u OVOME (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.