Izvor: Svet plus, 23.Jan.2023, 12:57
Nekoliko trikova da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara!
Otkrivamo vam nekoliko trikova i saveta zlata vrednih, koji će vam pomoći da vaša testa budu kao iz najboljih restorana i pekara.
Ako budete pratili ove savete, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste onako kako bi trebalo.
Pravilo jedan je da pre nego što počnete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.
Nikako ne preterujte sa količinom praška za pecivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše, a to nikako nije dobro.
Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to bukvalno “zahtevaju”.
Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste.
Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo na pečenje.
Zlatni savet:
U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta!
Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje super “šmek”!
Uz ovaj tajni sastojak tijesto će vam brže narasti
Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2023
Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša tijesta budu kao iz najboljih restorana i pekara.