Najzdraviji doručak koji neutrališe posledice prejedanja i smanjuje stomak za jedan dan!

Izvor: Svet, 06.Jan.2017, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzdraviji doručak koji neutrališe posledice prejedanja i smanjuje stomak za jedan dan!

Idealan početak dana? Dobar doručak koji će nas pokrenuti, dati nam energiju, razbuditi, zasititi nas, a ipak nas neće naduti niti doprineti tome da se osećamo teško. Mi imamo savršen recept za to! Pritom, ovaj doručak je idealan nakon praznoičnih dana i kao lek od prejedanja koje tada neizbežno stupi na scenu. 
Foto: Guliver/Getty Images Reč je o čuvenoj zobenoj kaši, koja je karakteristična jer ima nizak procenat masti, a visok udeo vlakana, pa će vrlo brzo regulisati >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << vašu probavu. Isto tako, zob je poznat kao namirnica koja snižava nivo lošeg holesterola u krvi.
Dakle, zobena kaša neutralisaće posledice prazničnog prejedanja, i neće dodatni iziritrati stomak niti želudac. Upravo suprotno – “nateraće” ga da profunkcioniše i podstaći će vašu probavu, posebno ako u nju dodate bananu. Treba znati i da zobena (ovsena) kaša stabilizuje šećer u krvi, smanjuje rizik od dijabetesa tip 2 i siromašna je kalorijama.
Ako u nju dodate komadiće voća, možete samo da “pojačate” benefite iste. Najbolje je da vaš izbor padne na bananu. Banana je bogata kalijumom koji ublažava negativne posledice preterivanja u hrani i piću, a pritom i osnažuje imunitet i stimuliše rast korisnih bakterija u crevima.
Pročitajte i… Ovo su 3 ključne greške koje pravite za doručak, a zbog kojih nećete smršati

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Najzdraviji doručak koji neutrališe posledice prejedanja i smanjuje stomak za jedan dan!

Izvor: Scandal.rs, 06.Jan.2017

Reč je o čuvenoj zobenoj kaši, koja je karakteristična jer ima nizak procenat masti, a visok udeo vlakana, pa će vrlo brzo regulisati vašu probavu. Isto tako, zob je poznat kao namirnica koja snižava nivo lošeg holesterola u krvi...Dakle, zobena kaša neutralisaće posledice prazničnog prejedanja,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.