Koji delovi piletine sadrže najviše bakterija!

Izvor: Svet plus, 22.Maj.2022, 11:50

Koji delovi piletine sadrže najviše bakterija!

Piletina je jedna od najčešće korišćenih vrsta mesa. Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma, a da li znate koji delovi piletine sadrže najviše bakterija!

Ne smatraju se svi delovi pileta dobrim za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu, jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.